Ik help mensen de regie te nemen over hun welzijn, omdat ik geloof dat iedereen zichzelf gezonder, sterker en gelukkiger kan maken.

 

Ik heb in al mijn IT projecten met vele honderden mensen samengewerkt. Dat is meestal prima en erg leuk. Ik zie echter ook veel mensen die ‘er niet lekker inzitten’.

 

En dat gaat mij aan het hart.

 

Ik zie mensen die:

  • Gestrest zijn
  • Fysiek niet fit zijn
  • Niet de dingen doen waar ze gelukkig van worden
  • Niet weten waar ze gelukkig van worden
  • Geen doel hebben
  • Niet weten wat hun kracht is
  • Inefficiënt communiceren

Ik heb gemerkt dat soms een heel kleine interventie al grote verbeteringen kan brengen. Bij anderen, maar ook bij mijzelf. Ik ben al decennia bezig met ‘Project Remco’, waarbij ik van nerveus hertje met gezondheidsproblemen door voortdurende stress ben ontwikkeld naar de coole gast van nu. 😉

 

Zonder dollen, ik weet hoe het is om het gevoel te hebben dat je geleefd wordt, dat je een speelbal van omstandigheden bent en dat je alleen lijdzaam kan toezien.  Ik weet ondertussen ook wat je hier aan kan doen. Hoe je in controle kan komen, hoe je kan werken aan je stress, aan je geluk en aan je wijsheid. Ik weet ook dat dit nooit stopt.

 

Het is een doorlopend leerproces dat ik ontzettend leuk vindt en waarvan ik hoop dat ik er nooit klaar mee ben. Elke dag een beetje beter.

 

Dat gun ik andere ook zo graag. Ik heb daar veel over geleerd, door eigen studie, door mijn opleidingen tot Vitaloog, TMA professional en Vitaal Vakmanschap facilitator.

 

En natuurlijk door het al decennia lang te doen.

 

Door mijn technische IT achtergrond en mijn opleidingen op het gebied van Vitaliteit en talentontwikkeling verkeer ik in een unieke positie: ik weet hoe ik IT’ers en andere hoofddenkers aan kan spreken om samen met hen aan vitaliteit en werkgeluk te werken.

 

Als Vitaloog® en TMA-professional werk ik vaak samen met HR om het werkgeluk te vergroten en medewerkers efficiënter te laten presteren door hen de regie te geven over hun eigen welzijn. Dit leidt tot meer werkplezier, minder verloop, minder uitval en een betere kwaliteit van werk.

 

Met mijn decennia-lange ervaring in verandertrajecten binnen IT-organisaties, waarbij medewerkers langdurig betrokken zijn, kan ik helpen bij het implementeren van veranderingen. Ik werk samen met wetenschappelijk onderbouwde methodes en middelen, zoals de DIX-vragenlijst, de KOBA-DI, de DISC-assessment en de TMA-talentanalyse.

Ik help mensen de regie te nemen over hun welzijn.