Remco Nijkamp, vers van de kapper.

Ik help mensen de regie te nemen over hun welzijn, omdat ik geloof dat iedereen zichzelf gezonder, sterker en gelukkiger kan maken.

 

Ik heb in al mijn IT projecten met vele honderden mensen samengewerkt. Dat is meestal prima en erg leuk. Ik zie echter ook veel mensen die ‘er niet lekker inzitten’.

 

En dat gaat mij aan het hart.

 

Er zijn IT’ers die:

  • Gestrest zijn
  • Fysiek niet fit zijn
  • Niet de dingen doen waar ze gelukkig van worden
  • Niet weten waar ze gelukkig van worden
  • Geen doel hebben
  • Niet weten wat hun kracht is
  • Inefficiënt communiceren

Soms kan een heel kleine interventie al grote verbeteringen brengen. Bij individuen en in teams.

 

Soms kan je het gevoel hebben dat je geleefd wordt, dat je een speelbal van omstandigheden bent en dat je alleen lijdzaam kan toezien.  We leren hoe je in controle kan komen, hoe je kan werken aan je stress, aan je geluk en aan je wijsheid.

 

Het is een doorlopend leerproces dat ervoor zorgt dat het elke dag een beetje beter gaat.

 

Dit doen we voor individuen en teams op basis van opleidingen tot Vitaloog, TMA professional en Vitaal Vakmens facilitator. En natuurlijk door het al decennia lang te doen.

 

Door mijn technische IT achtergrond en mijn opleidingen op het gebied van vitaliteit en talentontwikkeling verkeer ik in een unieke positie: ik weet hoe ik IT’ers en andere hoofddenkers aan kan spreken om samen met hen aan vitaliteit en werkgeluk te werken.

 

Als Vitaloog® en TMA-professional en Vitaal Vakmensschap facilitator werk ik vaak samen met HR om het werkgeluk te vergroten en medewerkers efficiënter te laten presteren door hen de regie te geven over hun eigen welzijn. Dit leidt tot meer werkplezier, minder verloop, minder uitval en een betere kwaliteit van werk.

 

Met mijn decennia-lange ervaring in verandertrajecten binnen IT-organisaties, waarbij medewerkers langdurig betrokken zijn, werken we aan het implementeren van veranderingen. We gebruiken wetenschappelijk onderbouwde methodes en middelen, zoals de DIX-vragenlijst, de KOBA-DI, de DISC-assessment en de TMA-talentanalyse.

 

Ik ben Remco Nijkamp, ik help mensen de regie te nemen over hun welzijn.

 

Als adviseur voor HR of als vitaal teamleider, coach en trainer.