Talentmanagement

Algemeen

Stel je voor dat je jouw innerlijke potentieel zou kunnen onthullen, jouw talenten zou kunnen aanscherpen en zou kunnen ontdekken wat je écht drijft. Dat is precies wat de Talenten Motivatie Analyse, oftewel TMA, voor jou kan betekenen. Deze krachtige methode is de sleutel tot het verlagen van uitval, het verhogen van werkgeluk en het optimaliseren van prestaties, zowel individueel als in teams.

De Talenten Motivatie Analyse, kortweg TMA, geeft inzicht in de relatie tussen competenties, talenten en drijfveren. Hiermee wordt gemeten hoe medewerkers en teams in organisaties de beste prestaties halen in combinatie met een hoog werkgeluk.

Zie hier de TMA uitgelegd in anderhalve minuut.

 

Eigenschappen van de TMA methode voor individuen en teams:

  • Positief: binnen de TMA methode kijken we naar talent, dat altijd in de basis positief is, en richten we ons op het ontwikkelen van dat talent.
  • Talentgericht: Met TMA kun je ontwikkelen, werken en organiseren vanuit de eigen talenten en vanuit de talenten van mensen waarmee wordt samengewerkt.
  • Verbindend: De TMA methode helpt om de verbinding tussen mensen, teams en de organisatie te maken. Iedereen heeft talent.
  • Samenhangend: een unieke eigenschap van de TMA Methode is de samenhang tussen drijfveren, talenten en competenties. Wat je scoort op drijfveerniveau, werkt door in de ontwikkelbaarheid van competenties.
  • Positieve aandacht: door inzet van de TMA Methode geef je medewerkers of kandidaten positieve aandacht. Wat je aandacht geeft, groeit.
  • Wetenschappelijk gefundeerd: de TMA methode is op drie belangrijke wetenschappelijke aspecten onderbouwd. De analyse is betrouwbaar en valide, en kent een grote normgroep.

 

Studiebelasting :

Online Intake: 15 minuten

Online vragenlijst: 60 minuten

Online/Offline analysegesprek: 90 minuten

 

Na de analyse door een gecertificeerde TMA professional is het mogelijk een persoonlijk coaching traject te starten om met concrete vraagstukken aan het werk te gaan.

 

Voor wie

Voor iedereen die wil weten wat de eigen interne drijfveren en ontwikkelde talenten zijn. Wie ben je en wie wil je zijn?

De TMA laat zien waar jij energie van krijgt en wat je energie kost. Dit kan je vervolgens vertalen naar je werk- of privé situatie.

De TMA kan individueel afgenomen worden, of, via bijvoorbeeld HR, ook voor teams of organisatie.

De TMA methode wordt gebruikt bij selectie, coaching, beoordeling, beroepskeuze, retentie, re-integratie en mobiliteit vragen van medewerkers.

 

Na de TMA

Na het volgen van deze sessie kan je met een persoonlijke coaching aan de gang om vraagstukken aan te pakken.

Je kan ook de volgende sessies volgen:

  • Stressmanagement
  • Van idee naar resultaat
  • Masterclass vitaliteit

 

Investering

Een TMA kost €495 per persoon. Dit is inclusief TMA-licentie en exclusief reistijd.

 

 

Stel vragen over de TMA analyse

Contact