Je kan verzuim niet verlagen. Dat gaat niet. Je medewerkers stoppen niet met ziek zijn omdat jij dat wil. Je collega’s stoppen niet met omvallen omdat het jou slecht uitkomt. Als je gordijntjes ophangt stoppen mensen niet met urenlang uit het raam staren omdat hun werk geen uitdaging meer voor ze heeft.

Als uitval en verloop in jouw organisatie een probleem zijn, en waar is dat niet het geval, dan is het goed te weten wat de hoofdoorzaken daarvan zijn. Onderzoek waarom mensen ziek worden. Onderzoek waarom mensen ergens anders gaan werken. Als dat zaken zijn waar jij invloed op hebt, beïnvloed deze dan vanuit een positieve insteek.

In het geval van ziekte zijn er zaken waar je invloed op hebt en zaken waar je niets aan kan doen. Aan een rondrazend virus op zich doe je niet zoveel. Dat mensen er ziek van worden misschien wel. We kennen natuurlijk uit de COVID tijd de basismaatregelen nog en voorzieningen voor handen wassen kun je neerzetten in je bedrijf.

Maar ik denk dat het verder gaat.

Hoe gaaf is het om samen met je mensen te werken aan meer werkgeluk? Aan een veilige werkplek waar mensen optimaal gebruik kunnen maken van hun talenten en gestimuleerd worden zich te ontwikkelen. Om een plek te creëren waar mensen graag zijn, energie krijgen en geïnspireerd worden.

Werk samen aan het versterken van dat wat goed is. Dat geeft energie een creëert een positieve flow. Dit zal sterker zijn dan vechten tegen negatieve zaken. Vecht niet tegen werkdruk, maar zorg ervoor dat mensen de competenties hebben om het werk zo efficiënt mogelijk uit te voeren.

Zorg dat mensen fit zijn zodat ze energie hebben om het werk te doen, ook als het veel werk is. Zorg ervoor dat werk aansluit bij de drijfveren en talenten van de medewerkers zodat ze elke dag met passie aan het werk zijn.

Zo voelt werk niet meer als werk.

Daarvan word je niet ziek, daarvan word je beter.