We zitten te veel. Sta op tegen zitten!

Veel zitten leidt tot verzuim en burn-out.

Veel zitten schaadt de vitaliteit** en leidt tot meer ziekteverzuim en burn-outs. Vitale medewerkers zijn effectiever en creatiever op de werkvloer.

 

Nederlanders zitten het langst van heel Europa, vooral juridische-, financiële- en IT-medewerkers.*

 

Vitaliteit kan verbeterd worden, te beginnen met onze “Sta Op Tegen Zitten” (SOTZ) workshop. We leggen uit waarom we zoveel zitten, wat de gevolgen kunnen zijn en hoe je deze kan verminderen. Na de workshop zijn medewerkers zich bewuster van hun vitaliteit en veel passen hun leefstijl aan om vitaler te worden.

 

De SOTZ workshop is interactief en leuk. Het is een mooi startpunt voor het ontwikkelen van vitaliteits-bewustzijn binnen de organisatie en stimuleert de zelfregie. In ongeveer anderhalf uur biedt de workshop inzichten en resultaten, geschikt voor grote groepen, ideaal voor werkbijeenkomsten.

 

Waarom werkt onze aanpak?

 

Onze aanpak werkt omdat we de doelgroep aanspreken vanuit rationele en wetenschappelijke onderbouwing. Vitaliteit en werkgeluk zijn gebaseerd op bewezen wetenschap. Onze klanten waarderen heldere communicatie zonder vage praatjes.

 

Wij kennen het werkveld van de medewerkers en gebruiken herkenbare voorbeelden uit de praktijk. We creëren een open sfeer waarin medewerkers van elkaar leren en een positieve houding ontwikkelen ten aanzien van vitaliteit en persoonlijke groei.

 

Deze aanpak levert zowel voelbare als meetbare resultaten. We motiveren medewerkers, waardoor ze duurzamer inzetbaar zijn en beter functioneren, zowel op het werk als privé.

 

Laten we de workshop snel plannen en jullie medewerkers in de benen krijgen!

 

Bekijk ook onze andere voorstellen om de vitaliteit te vergroten en uitval te verminderen.

 

(*): https://www.tno.nl/nl/newsroom/2024/02/nederland-europees-kampioen-zitten/
(**): https://www.tno.nl/publish/pages/10447/tno-2024-zitten_1.pdf
(***): https://monitorarbeid.tno.nl/wp-content/uploads/sites/16/2023/10/TNO-Duurzame-Inzetbaarheid-in-Nederland.pdf