Wil jij vaak ook ergens anders zijn dan je nu bent?

Wie kent die scene van Bert er Ernie, ze willen niet hier zijn, ze willen altijd dáár zijn. En als ze daar dan zijn, wat dan hier geworden is, willen ze weer ergens anders zijn. Heel grappig en heel reëel.

We willen als mens vaak ergens anders zijn dan waar we nu zijn. Soms is dat gerelateerd aan een fysieke locatie, zoals bij Bert en Ernie, soms gerelateerd aan een relatie en soms aan werk.

Wij als mensen willen altijd blijven bewegen, deze dynamiek zorgt ervoor dat we ons blijven ontwikkelen. Dat onze hersens bezig blijven. Daar worden we als mens blij van.

Zo gaf ik laatst een mooie loopbaan sessie voor IT-engineers die meer richting IT-architectuur wilden ontwikkelen. Misschien lastig voor de werkgever, daar zit je dan met tien architecten en geen engineers meer, maar noodzakelijk om het werkgeluk van de medewerkers op peil te houden.

Onze hersenen zijn zo geëvolueerd dat ze steeds nieuwe dingen willen leren en zich willen blijven ontwikkelen. Onze hersenen willen gestimuleerd worden. Als we te lang of te vaak dezelfde dingen doen worden we verveeld en voelen we ons slecht. Dus als jij na een jaar of zeven wel klaar bent met je huidige werk en een flinke verandering wenst, dan is dat zeker niet vreemd. Dan hoeft er ook niets mis te zijn met het werk, maar je hersenen willen een flinke verandering. Ze willen weer wat nieuws leren en gestimuleerd worden. Vecht er niet tegen maar kijk hoe je dat binnen je huidige- of een nieuwe context vorm kan geven.

Hoe zorg jij ervoor dat je uitgedaagd blijft worden en dat je je blijft ontwikkelen? En hoe zorg jij ervoor dat je hierbij gezond en vitaal blijft in de breedste zin van het woord?

Kijk voor tips om vitaal en in beweging te blijven op www.grabthelead.nl of koop mijn boek hierover.